Hoppa till sidans innehåll

21-årig center klar för provspel

02 AUG 2016 11:53
Jacob Brüggemann, med moderklubb Eksjö HC, har skrivit på ett try out-kontrakt med UIF Hockey. Han spelade senast i Nässjö HC.
  • Skapad: 02 AUG 2016 11:53

Brüggemann, som även kan spela forward, kommer ursprungligen ifrån Eksjö men spenderade sin juniortid i Nässjö HC där han debuterade i a-laget säsongen 2012-13. Året efter skrev han på för HV71 där han var en del i det J20-lag som vann SM-guld och var samtidigt lagkamrat med Adam Schoultz. Efter en säsong i Jönköpings-klubben vände han tillbaka till Nässjö där det totalt blivit 67 a-lagsmatcher.

- Efter en tung säsong med NHC kände jag att det var dags för ett miljöombyte för att kunna utvecklas ytterligare som spelare. I Ulricehamn känner jag till tränaren Johan Schoultz sedan hans tid i HV71 och jag ser fram emot att visa vad jag kan under hans och övrig ledarstabs ledning. Jag ser mig själv som en hårt jobbande spelare som har en bra skridskoåkning men som samtidigt har mycket kvar att utveckla och jag hoppas få möjlighet att göra det här, säger Jacob Brüggemann.

- Jacob hörde av sig till Johan Schoultz under förra veckan och eftersom vi söker en center så tycker vi att det var ett bra tillfälle att ta in honom på provspel. Trots sin unga ålder har han flera säsonger bakom sig med seniorhockey vilket gör att han vet vad som krävs på den här nivån. Det ska bli spännande att följa honom nu när vi går på is, säger Emanuel Ragnar från Sportgruppen.

Skribent: Sportgruppen
Epost: Adressen Gömd

UIF Hockey Köp/Byt/Sälj på Facebook

 

 

 

 

 

 

Logo_SISU_2013_RGB

  

 

Följ @uifhockey
på Instagram

Postadress:
Ulricehamns IF - Ishockey
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info