Hoppa till sidans innehåll

Bra tredjeperiod räckte inte

17 NOV 2014 19:03
Tibro IK kom ut starkt i gårdagens match och fick tidigt utdelning på sina chanser. UIF gjorde ett försök men orkade inte resa sig.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2014 19:24

Tibro satte högsta fart från början och med ett rakt spel tog man sig enkelt in i offensiv zon. Efter 3.20 fick man också spela powerplay, något man utnyttjade genom att göra mål. Noterbart är att UIF hade en jättechans i inledningen av matchen när Marek Wypasek och Patrik Andersson spelade sig fram till öppet mål, men pucken ville inte in i det målet. Med tre minuter kvar av perioden fick backen i Tibro vandra inåt på blålinjen och lägga in en puck på mål. Hans medspelare skymde förtjänstfullt Norén i UIF-målet och 2-0 var ett faktum.

 

UIF kom ut till andra perioden och fick börja med att klara av 7 sekunder i boxplay vilket inte var några problem. Hemmalaget fortsatte med sitt raka spel och det gav resultat efter mindre än 2 minuter in i perioden. 3-0 och det kändes jobbigt att vända den här matchen. Känslan var ändå att lagen bytte chanser med varandra, Tibro via sitt spel i offensiv zon där de skapade en del längre anfall och UIF med sylvassa kontringar som sånär resulterade i mål.

 

Tredje perioden kändes mer avslagen då TIK inte kom ut med samma fart. Istället tilläts UIF komma in i matchen och om man haft klara målchanser tidigare under eftermiddagen så kom reduceringen inte till på någon sådan. Robin Thorstenson vandrade in från kanten och la en puck på mål, via en motståndarbacks skridsko styrdes pucken in och det blev fart på matchen igen. UIF skapade en del målchanser för ytterligare en reducering men när Oskar Bygård åkte ut för en holding efter 10.40 så såg TIK sin chans att göra ytterligare ett mål. Precis som i första periodens numerära underläge så dröjer det ända till slutsekunderna innan pucken åker i mål. Detta efter att UIF gjort ett bra boxplay där man täckt undan flera skott men vid en av dessa täckningar så studsar pucken fram till en fristående motståndare vid bortre stolpen som retfullt enkelt kan lägga pucken i nät. UIF gav sig inte utan försökte återigen gå för en reducering. När det är lite mindre än 5 minuter kvar av matchen skickar Christoffer Ferm in en puck på mål. Där står Sebastian Meijer och trycker in pucken i nät och det kändes som att det kunde bli match av det igen. UIF försökte komma närmare och i slutet tog man också ut målvakten, något som fick motsatt effekt och Tibro kunde sätta slutresultatet 5-2.

 

TIBRO IK - ULRICEHAMNS IF 5-2

PERIOD 1

1-0 4.52 Patrick Johansson (Carl Gustavsson, Oskar Amnér) PP1

2-0 17.08 Oskar Amnér (David Sjöman)

PERIOD 2
3-0 1.43 Andreas Adolfsson (Alexander Johansson, Christian Alfelt)

PERIOD 3

3-1 9.39 Robin Thorstenson (Robin Melltoft)

4-1 12.28 Alexander Johansson (Martin Lundberg, Patrick Johansson) PP1

4-2 15.42 Sebastian Meijer (Christoffer Ferm)

5-2 19.35 Fredrik Söder (Rasmus Einesson) ENG


SKOTT: 31-31 (13-9, 7-10, 11-12)
UTVISNINGAR TIBRO IK: 2x2
UTVISNINGAR ULRICEHAMNS IF: 4x2
PUBLIKSIFFRA: 238

Skribent: Emanuel Ragnar

UIF Hockey Köp/Byt/Sälj på Facebook

 

 

 

 

 

 

Logo_SISU_2013_RGB

  

 

Följ @uifhockey
på Instagram

Postadress:
Ulricehamns IF - Ishockey
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info