Hoppa till sidans innehåll

Förlust, trots drömstart

01 OKT 2014 22:00
UIF Hockey inledde säsongen med en uddamålsförlust. Detta trots att man fick en riktigt drömstart med mål efter 40 sekunder.
  • Uppdaterad: 02 OKT 2014 04:55

Det låg en förväntan i luften inför premiären, vart stod egentligen Ulricehamns IF? Efter en försäsong där man blandat bra insatser med sämre, vinster med förlust så var det ingen som riktigt visste vad man skulle få se i Marconihallen.

Bortalaget valde dock att rivstarta och formationen med Patrik Andersson, Sebastian Meijer samt Linus Drott satte full fart direkt och lät inte Bäcken HC får låna pucken förräns den låg i nät. Premiärmålskytt var Patrik "Putte" Andersson efter endast 40 sekunder. Det snabbast gjorda målet i premiäromgången i hela Hockeytvåan Södra.

Kanske blev det en lite för bra start? Kanske trodde man att allt skulle lösa sig i och med det snabba ledningsmålet? Efter en numerärt överläge så slarvade man och hemmalaget högg direkt. Casper Carning gjorde inga misstag ensam mot Tim Norén och kvitteringen var ett faktum. Detta efter lite mer än sju minuter i första perioden. Efter 15 minuter stod det 3-1 till hemmalaget och luften verkade gått ur UIF. 

Om första 6 minutrarna i period nummer ett var UIFs och resten var Bäckens så var det mer jämnt i andra perioden. Chanser byttes åt båda håll och det var ofta slarv som var grunden till dem. Det blev inga mål i mittenakten men det kändes inte som matchen var avgjord, snarare tvärtom.

Ulricehamns IF startade tredje perioden likt den första. Med mål innan klockan hade tickat upp till en minut. Linus Drott arbetade förtjänstfullt fram pucken till kedjekamraten Sebastian Meijer som mycket kyligt rundade målvakten och la pucken i tom bur. Välkommen hem Sebastian Meijer och grattis till första målet i en tävlingsmatch efter återkomsten. Vi hälsar också Linus Drott välkommen tillbaka till UIF Hockey och han presenterade sig med två assist under matchen.

UIF ökade farten och Bäcken kändes som de försökte försvara den knappa ledning de hade. Det började hetta till på isen och bland annat Dennis Landgren stod upp för en lagkamrat efter en tackling som borde resulterat i en utvisning. Istället var det Victor Kilén som fick sätta sig på botbänken och Bäcken var inte sena att utnyttja överläget och det var återigen två mål upp för bortalaget.

Ni som sett UIF Hockey de senaste åren vet dock att man inte ger upp i första taget. Man jagade återigen reducering och det ordentligt. Strax efter att klockan tickat över 13 minuter i tredje perioden spenderade formationen med Linus Tisell, Dennis Landgren och Marcus Lundgren en lång tid i offensiv zon. Man snurrade runt och överlappade på ett mycket fint sätt och till slut hittade Landgren fram med en mästerlig pass till backen Anton Netterberg på bortre sidan som även han ville presentera sig i sin nya klubb. Netterberg glider ner mot målet och lägger sedan in pucken till Lundgren som inte gör några misstag framför mål. Dennis Landgren hade senare ett skott som tog i ribban så det ekade i hallen men närmare kom inte UIF utan man fick se sig besegrade.

 

BÄCKEN HC - ULRICEHAMNS IF 4-3
PERIOD 1
0-1 0.40 Patrik Andersson (Linus Drott, Sebastian Meijer)
1-1 7.09 Casper Carning (Isaac Haag) SH1
2-1 14.25 Lucas Esbjörs (Sebastian Salomonsson, Richard Flodin)
3-1 15.08 Alexander Olsson (Sebastian Johanson, Rasmus Strindö) PP1

PERIOD 2

PERIOD 3
3-2 0.48 Sebastian Meijer (Linus Drott)
4-2 6.11 Niklas Carlsson (Patrik Flodin, Victor Bergelin) PP1
4-3 13.42 Marcus Lundgren (Anton Netterberg, Dennis Landgren)

SKOTT: 37-30 (13-5, 12-9, 12-16)
UTVISNINGAR BÄCKEN: 5x2
UTVISNINGAR ULRICEHAMNS IF: 6x2
PUBLIKSIFFRA: 116 

Skribent: Emanuel Ragnar

UIF Hockey Köp/Byt/Sälj på Facebook

 

 

 

 

 

 

Logo_SISU_2013_RGB

  

 

Följ @uifhockey
på Instagram

Postadress:
Ulricehamns IF - Ishockey
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info