Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Sebastian Meijer

16 JUL 2014 21:50
I nyheten om Sebastian Meijers återkomst till Ulricehamns IF lovades det en intervju med spelaren. Intervjun är nu gjort och publiceras här nedan.
  • Uppdaterad: 16 JUL 2014 22:04

Efter många år i andra städer än Ulricehamn har du nu återvänt till hemstaden och moderklubben, välkommen hem Sebastian!

- Tack så mycket!


Om vi går tillbaka ett antal år, hur var det att lämna UIF för HV71 och att verkligen satsa på ishockeyn?

- Det var speciellt. Jag ville ge mig själv chansen att få den bästa träningen och konkurrensen som möjligt. Jag kom ihåg att klubbarna ringde hem till mina föräldrar och var och en lovade guld och gröna skogar, haha.

MoDo var på den tiden det bästa hockeygymnasiet men när HV71 tog in många bra juniorlandslagsspelare blev valet till sist relativt enkelt. Då behövde jag inte flytta 100 mil för att få samma utmaningar.


Du gjorde Elitserie-debut i Hv71 samt spelade i Leksand under en säsong men folk minns dig nog mest från Västerås-tiden, där du spenderade hela 5½ säsong. Berätta om tiden i Västerås?

- Västerås IK ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag hade många bra år där både på isen och socialt. Vi gick från att vara ett mittenlag till ett som nästan alltid var med och slogs i Kvalserien. Det finns en anrik hockeytradition i staden och dom har fostrat några av dem största hockeyspelarna Sverige har fått fram. Att få ha tränare som Pär Bäckman och Johan Tornberg var kanske det bästa som kunde hända mig!


Efter ett antal bra säsonger i Allsvenskan kom så erbjudandet från Luleå HF i SHL, där tidigare lagkamraterna Niklas Olausson, Pär Arlbrandt och Elias Fälth (Fälth blev officiell 10 dagar innan Meijer) fanns. Var det ett enkelt val att flytta till Luleå eller hade du fler klubbar efter dig?

- Jag hade gjort min bästa säsong i karriären året innan och pratade redan då med Luleå. Men dom valde att bara plocka in "Olle" och "Arla". Jag var så gott som överrens med både Djurgården och Södertälje (ej samtidigt) men det rann ut i sanden det med. Jag var riktigt besviken att det inte blev någon flytt den sommaren och gjorde min poängmässigt sämsta säsong hitentills i Allsvenskan säsongen efter.

Då ringde Elias Fälth och undra om jag var sugen på att flytta till Luleå, då han hade haft Rönnqvist samma år i Almtuna. Det hela gick snabbt och jag fick mitt Elitseriekontrakt igen trots att jag var bättre säsongen innan.

Att mina tidigare kedjekompisar fanns i samma lag spelade förstås in och valet blev lätt.


Efter två säsonger i norr blev det istället två säsonger i södra Sverige och Malmö Redhawks. Första säsongen spelade du 44 matcher men nu senast så blev det bara 23 matcher. I april berättade du för Ulricehamns Tidning (http://www.ut.se/sport/(4239358).gm) om hur känslorna varit under och efter säsongen, som du beskrev var en av de tyngsta i din karriär. Kan du utveckla hur säsongen var?

- Jo men jag står fast vid att jag hade min absolut tyngsta och tråkigaste säsong förra året. Jag hade tränat väldigt bra under försäsongen och det verkade som vår nya tränare trodde på mig. Men redan efter någon seriematch fick jag väldiga besvär med magen och höfterna, vilket jag aldrig har känt av tidigare. Det visade sig att jag hade försvagningar och hål i bukhinnan så operation var enda lösningen. Där missade jag så gott som resten av matcherna fram till juluppehållet.

Efter att ha tränat ikapp och kommit in i matchtempo och form så kommer nästa bakslag. Jag täckte ett skott där pucken slog upp ett djupt jack på smalbenet. Vi var noga med att lägga om såret efter varje träning och match men efter ca 10 dagar vaknar jag på natten och skriker att mitt ben brinner upp. In och ut på sjukhus i ca 3 veckor, fullproppad med olika mediciner så får dom bukt med det. Det hade kommit in en elakartad bakterie i såret och den angrep mina muskler i benet samt övrig vävnad. Detta gjorde så jag var borta till det återstod någon match av säsongen.

Så kortfattat var detta ett hemskt tråkigt år!


Du lever tillsammans med din sambo Emelie samt dina två barn Bosse och Lasse. Både du och Emelie kommer från Ulricehamn så på det viset kanske inte anpassningen är så svår till just staden och jag antar att mor- och farföräldrar uppskattar ert beslut att ha flyttat hem?

- Ja, jag tror dom tycker det är skönt att ha sina barnbarn så här nära. Vi har länge sagt att vi vill flytta tillbaka till Ulricehamn när grabbarna börjar komma i skolåldern. Ulricehamn är väldigt fint och tycker att detta är den perfekta platsen att växa upp med familj på!

Vi är ganska vana vid att flytta så vi anpassar oss ganska snabbt tror jag. Likaså Bosse som bott överallt i Sverige och inte hunnit fylla 6 år.


Ni har precis flyttat in i ett nybyggt hus 300 meter från ishallen. Perfekt läge för er känns det som?

- Ja vi tycker det! Här har du nära till det som våra grabbar tycker allra mest om, sport. Det är full rulle från morgon till kväll så det är skönt att ha aktiviteter bara runt knuten.


Om man ser till ditt spel i UIF Hockey kommande säsong, vad är det du främst kommer att bidra med enligt dig själv?

- Jag hoppas jag kan vara ett stöd åt andra spelare och dela med mig av mina erfarenheter. Visa vad som krävs om man vill komma längre med hockeyn. Ingen hade varit gladare än jag själv om jag kunde bidra till att andra spelare lyckas kommande år! 


Du har, om jag inte minns helt fel, spelat både center och forward. Vad ser du dig själv som? 

- Nä det spelar ingen större roll. Som center är du mer delaktig i spelet men som ytterforward kan du fokusera mer på anfallet och komma undan med att inte vara speciellt påkopplad i försvarszon. 

Jag tycker om att spela båda.


Avslutningsvis, du har varit med och tränat någon enstaka pass med laget under våren. Har du fått någon uppfattning om vad dina kommande lagkamrater är för några?

- Jo jag var med grabbarna på bland annat ett innebandypass och kunde inte gå på en vecka efteråt. Det verkar vara en härlig grupp som har höga mål. Jag känner några av dom sedan tidigare men det var många nya ansikten. 

När jag spelade i UIF senast var inte träningen och inställningen så här bra som den verkar vara nu. Det känns att klubben är på väg mot något riktigt kul.


Tack för intervjun Sebastian, vi ser fram emot att se dig på is i Lassarinken 11/8!

- Tack själv, det ska bli kul att få komma tillbaka där det en gång började.

Skribent: Emanuel Ragnar

UIF Hockey Köp/Byt/Sälj på Facebook

 

 

 

 

 

 

Logo_SISU_2013_RGB

  

 

Följ @uifhockey
på Instagram

Postadress:
Ulricehamns IF - Ishockey
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info