Hoppa till sidans innehåll

Ken Kindborn - 20-åringen som aldrig backar undan

04 SEP 2015 15:39
Det är dags att bjuda på en ny intervju och spelaren det gäller är nyförvärvet från Vita Hästens J20-lag, Ken Kindborn. Han berättar bland annat om sin första tid i Ulricehamn men även om sitt fysiska spel.
  • Skapad: 04 SEP 2015 15:39

Du flyttade ner före sommaren till Ulricehamn, hur har den första tiden varit?
Haha, det började inte så bra direkt, eftersom jag skadade mig under andra träningen. Jag fick ligga på sjukhus några dagar och efter det valde jag att åka hem en sväng till Valdemarsvik. Jag kom sedan tillbaka i juli och allt har känts väldigt bra. Hockeyn, jobbet och boendet fungerar klockrent och det är väldigt trevliga människor man träffar här.

Det har tränats ett antal veckor på is samtidigt som det spelats några matcher, vad har du för uppfattning om laget hittills?
Jag tycker att det har varit en jävligt bra inställning och det från första träningspasset jag gjorde med laget. Det finns en del äldre i laget och jag som utifrån kanske trodde att de skulle ha gjort sitt gällande träning och så vidare men de jobbar minst lika hårt som alla andra vilket naturligtvis är grymt bra. Det finns mycket kvalité att hämta i det här laget, nu gäller det att få ihop det.

I år är det en tränartrio som är ansvariga för laget, vad har du fått för uppfattning om dessa tre?
De känns väldigt bra och seriösa. Jag har förstått att Daniel Elofsson är relativt ny som headcoach men han visar väldigt bra pondus och det redan nu, så här tidigt på säsongen. Pontus Holmqvist är också han ny i a-lagssammanhang men visar att han vill det här och är otroligt seriös. Ulf Meijer har mycket rutin och det märks. Rutin är viktigt och det hjälper oss spelare framåt.

De har överlag väldigt stor passion för sporten och vår utveckling som spelare. De vill verkligen lyckas!

När man satt på läktaren igår var det flera som imponerades av ditt fysiska spel där du ofta går på kropp, är det vad publiken kommer få se under säsongen från din sida?
Ja, det kommer de att få göra. Det är mitt spel och jag använder kroppen så mycket som möjligt eftersom jag känner mig stark. Jag vet även att det är jobbigt att möta någon som trycker till det där lilla extra, så kan vi få med oss positiva saker eller till och med vinna matcher tack vare mitt fysiska spel så gör jag det mer än gärna.

Hur ser du på säsongen som väntar?
Det första jag ska bli van vid är ju seniorhockeyn eftersom det är mitt första år som seniorspelare. Jag ska bli bekväm med spelet och bli en stabil back i laget. Jag har ambitioner att spela högre upp så jag kommer lägga ner mycket tid på att bli en bättre spelare.

Gällande laget så ska vi til Alltvåan enligt mig. Vi har absolit kvalitén men det krävs hårt jobb för att komma dit och det måste alla i laget vara medvetna om. Personligen skulle jag bli besviken om vi inte är i toppen och slåss, men samtidigt går det att ta sig till playoff via andra vägar också.

Skribent: Emanuel Ragnar

UIF Hockey Köp/Byt/Sälj på Facebook

 

 

 

 

 

 

Logo_SISU_2013_RGB

  

 

Följ @uifhockey
på Instagram

Postadress:
Ulricehamns IF - Ishockey
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info