Hoppa till sidans innehåll

Mikael Svensk fortsätter i moderklubben

14 MAJ 2014 18:11
Den högerfattade backen Mikael Svensk har skrivit på ett nytt kontrakt. Kontraktet är ett så kallat 1+1-kontrakt.
  • Skapad: 14 MAJ 2014 18:11

Svensk återvände till Ulricehamns IF under säsongen 2010-11 och spelade totalt 15 matcher för föreningen den säsongen. Sedan dess har han varit UIF trogen och totalt spelat 86 matcher där han varit en viktig kugge med sin rutin och sitt kunnande.


- Mikael visade tidigt att han tror på UIF Hockey och den grund vi byggt upp under senaste åren. Han hade någon klubb som ringde och var intresserade men det var Ulricehamn som gällde för honom, vilket naturligtvis känns bra, säger Emanuel Ragnar från Sportgruppen.

Mikael Svensk
Mikael Svensk lämnade Ulricehamn under ungdomsåren för Frölunda där han både fick chansen i juniorlandslagen, blev draftad av Edmonton Oilers och senare tog ett SM-Guld i a-laget. Karriären fortsatte med 195 allsvenska matcher och 82 matcher i division 1 innan han återvände till moderklubben.


- Svensk gick tillbaka poängmässigt den här säsongen men han är ett ständigt hot med sitt skott och sin blick för spelet. Att han blivit mer defensiv med åren är inget konstigt men jag förväntar mig naturligtvis att han är en offensiv kraft i numerärt överläge kommande år. Han är vår klart mest rutinerade spelare och han ska ha lite krav på sig, avslutar Emanuel Ragnar.

Skribent: Sportgruppen

UIF Hockey Köp/Byt/Sälj på Facebook

 

 

 

 

 

 

Logo_SISU_2013_RGB

  

 

Följ @uifhockey
på Instagram

Postadress:
Ulricehamns IF - Ishockey
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info