Hoppa till sidans innehåll

Tränarduon klar - Holmqvist assisterar Schoultz

06 JUN 2016 13:48
Likt förra året är Pontus Holmqvist assisterande tränare i a-laget. Han kommer assistera Johan Schoultz och båda två ser fram emot samarbetet.
  • Skapad: 06 JUN 2016 13:48

- Jag ser fram emot en ny säsong med dessa killar som verkligen brinner för sin ishockey. Det är min andra säsong i a-laget och nu är det Johan Schoultz som tar över stafettpinnen från Daniel Elofsson som gjort ett fantastiskt jobb. Jag tror det kommer bli en injektion för alla spelare och det känns som vi har något bra på gång i UIF med allt ifrån hockeyskolan, ungdomslag, juniorlagen och ändå upp till a-laget. Vi har börjat få till en träningskultur igen, precis som vi hade åren innan vi gick upp i divison 1. Skillnaden nu är att det är fler lag i föreningen som tränar bättre och som förstått att man måste träna bra under både vår och sommar för att kunna ta steget upp till vårt egna a-lag eller spela på hög nivå någon annanstans, säger Pontus Holmqvist.

- Föreningen har tillsammans med mig valt att fortsätta med stabiliteten från förra säsongen genom att Pontus Holmqvist fortsätter som assisterande tränare. Han kompletterar mig väldigt bra och jag ser fram emot att utveckla ledarskapet tillsammans med honom. Så småningom kommer vi sitta ner och gå igenom ansvar och fördelning men det här känns väldigt bra, säger Johan Schoultz.

- Då Pontus Holmqvist hade ett 1+1-kontrakt var det naturligtvis enkelt att hitta en lösning för rollen som assisterande tränare. Samtidigt så var det viktigt att Johan Schoultz fick en assisterande tränare som han trivs ihop med och kan utveckla det här laget tillsammans med. Vi har suttit ner alla tre tillsammans och det kändes som en bra kemi direkt, säger Emanuel Ragnar från Sportgruppen.

Pontus Holmqvist

Skribent: Sportgruppen

UIF Hockey Köp/Byt/Sälj på Facebook

 

 

 

 

 

 

Logo_SISU_2013_RGB

  

 

Följ @uifhockey
på Instagram

Postadress:
Ulricehamns IF - Ishockey
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info