Hoppa till sidans innehåll

UIF avslutade grundserien med derbyvinst!

17 DEC 2014 22:00
Inför 396 personer utspelades en fysisk och publikvänlig match. Bortalaget tog ledningen i första perioden men UIF vände och vann till slut med 4-2.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2014 10:58

Inget av lagen kunde avancera något i tabellen men däremot kunde man bli passerade av lag bakom vid förlust. Som matchen startade och senare såg ut så hade inget av lagen någon tanke på hur tabellen såg ut utan det var derbykänsla rakt igenom, en känsla som inte varit så tydlig de tidigare matcherna under säsongen. Spelarna bjöd på open ice-tacklingar över hela banan och längs med sargerna var det också fysiskt spel. UIF höll sig allt som oftast inom regelverkets ramar men bortalaget drog på sig många utvisningar, något som sedan blev deras fall.

Nittorp startade dock målskyttet efter 9.44 i första perioden. Ett skott från blålinjen betydde 0-1 och det var uppförsbacke för hemmalaget. UIF fick chansen i powerplay två gånger under inledningsperioden men utan resultat.

Istället rivstartade hemmalaget i andra perioden. Publiken hade knappt hunnit sätta sig innan Marek Wypasek fick tag i pucken. Han avancerade och tog sig förbi både två och tre spelare innan han till slut fick pucken i nät till läktarens jubel. UIF fick sedan chansen i ytterligare ett numerärt överläge men pucken ville fortfarande inte in i den spelformen. Istället kom 1-2 som en kalldusch men också den efterföljande händelsen. Fyra spelare stod och jublade för målet, målskytten själv stod och hånade Tim Norén i hemmakassen. Domaren valde att ta en utvisning för unsportsmanlike conduct och Ulricehamn fick chansen i ytterligare ett powerplay. Inte heller nu satt pucken men man skulle få nya chanser. I nästa överläge, som kom till 13 sekunder efter att Nittorp blivit fulltaliga så stänkte Linus Drott in kvitteringen från blålinjen efter att ha blivit framspelad av Sebastian Meijer. Ett efterlängtat mål då man haft många chanser i numerärt överläge under matchen.

I tredje periodens inledning pressade Nittorp på rejält för att återta ledningen. Man kom i våg efter våg men UIFs försvarare försökte spela enkelt och komma snabbt ur zon. Här klev Tim Norén fram tillsammans med försvarande spelare och såg till att det inte blev något mer mål från bortalagets sida. Istället fick hemmalaget ytterligare ett numerärt överläge efter 10.41. Man spelade bra och hade flera chanser till mål men NIK skulle faktiskt hinna bli fulltaliga innan pucken satt. Patrik Andersson klev in från kanten med pucken och tanken var nog att skjuta på målvaktens benskydd för en eventuell retur. Målvakten började sin förflyttning lite tidigt och pucken smet in under benskyddet och betydde ledning för UIF. "Macho Man" ljöd i högtalarsystemet och publiken njöt av att hemmalaget för första gången var i ledning. Efter ledningsmålet visade UIF upp ett stabilt mål och även om NIK pressade för en kvittering kunde Oskar Bygård avgöra med ett mål i öppen kasse.

 

ULRICEHAMNS IF - NITTORPS IK 4-2

PERIOD 1

0-1 9.44 Mattias Claar (Albert Bolush, Axel Thulin)

 

PERIOD 2

1-1 0.38 Marek Wypasek
1-2 7.12 Christan Edoff (Henrik Persson, Jepser Hoffman)
2-2 11.05 Linus Drott (Sebastian Meijer) PP1

 

PERIOD 3
3-2 12.43 Patrik Andersson (Oskar Bygård)
4-2 18.52 Oskar Bygård (Christoffer Ferm)

SKOTT: 32-22 (10-8, 10-8, 12-6)

UTVISNINGAR UIF: 2x2

UTVISNINGAR NIK: 9x2

Skribent: Emanuel Ragnar

UIF Hockey Köp/Byt/Sälj på Facebook

 

 

 

 

 

 

Logo_SISU_2013_RGB

  

 

Följ @uifhockey
på Instagram

Postadress:
Ulricehamns IF - Ishockey
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info