Hoppa till sidans innehåll

UIF körde över Borås HC i derbyt

12 OKT 2014 13:38
Trots att BHC hade ett par ramträffar så var det inget snack, UIF Hockey var klart starkast i derbyt och vann rättvist.
  • Skapad: 12 OKT 2014 13:38

Det tog bara 23 sekunder, sen hade hemmalaget dragit på sig matchens första utvisning. Tyvärr för UIFs del blev den resultatlös, men vad gjorde det när man utnyttjade matchens andra powerplay istället. Ett snabbt och fint passningspel öppnade upp Borås HCs försvar och Patrik Andersson hittade ett instick till Victor Kilén som inte tvekade utan satte pucken i nät. Stort jubel bland det stora antal UIF-supportrar som valt att åka till Borås denna eftermiddag.

 

Perioden fortsatte med målchanser åt båda håll och det började bli lite derbykänslor. Efter att Robin Melltoft siktat på att slå in en puck som var i luften men i samma rörelse slog till målvakten med sin klubba blev det lite kramkalas. Domaren valde att visa ut Melltoft på 2+2 och motståndaren fick en tvåa. I slutet kom en märklig situation som publiken hade delade uppfattningar om vilket sida man än tillhörde. Rickard Thorstenson satte full fart mot en puck som var på väg ut ur zonen och enligt undertecknad kände försvarande spelare att UIF-spelaren var snabbare. Försvarande spelare valde helt sonika att kliva in framför den framstormande Thorstenson och fick således en rejält tryckare i ryggen när de åkte ihop. Huvuddomaren friade, BHC-spelaren blev liggande (men kom tillbaka till spel senare i matchen enligt uppgifter), hemmaklacken ropade hockeymördare och linjedomaren gick in och tog en tvåminutare. Som blev resultatlös.

 

Resultatslös blev inte BHCs variant efter tekning i egen zon som genomfördes i inledningen av andra perioden. Man vann tekningen, backen skickade ner pucken i offensiv zon och i och med att vi har en ny icingregel där icingen frias om anfallande spelare är först till offensiv tekningcirkel så lyckades man komma fri med Tim Norén och gjorde inga misstag. Det oavgjorda resultatet höll sig dock bara i 75 sekunder. Hemmalaget gjorde misstaget att släppa iväg Linus Drott och Sebastian Meijer på en kontring två mot en. Drott skickade över pucken till Meijer när man passerat offensiv blå och Meijer siktade länge och väl innan han skickade in pucken i mål. Ordningen var återställd och det kändes som att det var ett tungt mål för hemmalaget att få mot sig för efter målet var det mycket UIF. Bortalaget åkte mer skridskor, tacklades mer och kom till mer avslut. Därför var det inte mer än rättvist att Dennis Landgren skickade in UIFs tredje mål för kvällen efter att Marcus Lundgren försökt ta sig in på mål från kanten. Borås HC avslutade perioden med en vass kontring vilket resulterade i att Mattias Allard fick använda oschyssta medel till att stoppa anfallande spelaren och UIF skulle få spela boxplay. Då valde BHC-spelaren att skicka iväg Allards klubba över sargen och hemmalagets pp-chans gick upp i rök. 2 minuter Unsportsmanlike Conduct kändes väldigt onödigt i det läget.

 

Tredje perioden kändes som en transportsträcka. BHC försökte få till en reducering och hade två stolpträffar men närmare kom man inte. UIF i sin tur hade en ribbträff och när motståndarbacken valde att lägga ett dropp-pass innanför egen blå så snodde Christopher Brorsson åt sig pucken och fastställde slutresultatet. En bra match från UIFs sida där man jobbade som ett lag och körde slut BHC med långa anfallssekvenser. Ett stort tack till alla ulricehamnare som stöttade oss till tre poäng, ni är guld värda!

 

BORÅS HC - ULRICEHAMNS IF 1-4

PERIOD 1
0-1 4.05 Victor Kilén (Patrik Andersson, Linus Drott) PP1

PERIOD 2
1-1 2.38 Christopher Persson Smith (Richard Wanner, Anton Efraimsson)
1-2 3.53 Sebastian Meijer (Linus Drott)
1-3 16.18 Dennis Landgren (Marcus Lundgren)

PERIOD 3
1-4 12.30 Christopher Brorsson


SKOTT: 30-45 (10-15, 11-15, 9-15)
UTVISNINGAR BORÅS HC: 5x2
UTVISNINGAR ULRICEHAMNS IF: 6x2
PUBLIKSIFFRA: 590

Skribent: Emanuel Ragnar

UIF Hockey Köp/Byt/Sälj på Facebook

 

 

 

 

 

 

Logo_SISU_2013_RGB

  

 

Följ @uifhockey
på Instagram

Postadress:
Ulricehamns IF - Ishockey
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info