Hoppa till sidans innehåll

Ung back med division 1-meriter klar för UIF Hockey

24 APR 2015 18:08
På fredagen blev det klart att talangfulle Fredrik Bjurö, 21 år i maj, skrivit på för UIF Hockey. Senast kommer han från division 2-kollegan Boro/Vetlanda där han gjort 6 mål och 11 assist på 34 matcher.
  • Skapad: 24 APR 2015 18:08

Fredrik Bjurö har Jonstorps IF som moderklubb och tog sig därifrån till Helsingborgs HC där han spenderade sin juniortid samtidigt som han fick göra sin a-lagsdebut i klubben. 28 matcher i division 1 har det blivit hittills för Bjurö som efter säsongen 2013/14 beslutade sig för att lämna HHC för Boro/Vetlanda. I Boro/Vetlanda blev han poängbästa back med sina 17 poäng.

- Jag fick upp ögonen för Bjurö via Anton Netterberg som känner honom sedan tidigare. Eftersom isen redan då var borttagen i Lassarinken var det naturligtvis omöjligt att få se honom på is. Istället blev det att kontakta så många som möjligt som sett Fredrik Bjurö spela och efter 5 olika kontakter som mer eller mindre beskriver honom på samma sätt så känner jag mig ändå relativt säker på vad det är vi får. Det är en högerfattad back med fina offensiva kvalitéer. Han har också en bra skridskoåkning och är väldigt träningsvillig. Han har en vilja att bli bättre och han vet vad som krävs, säger Emanuel Ragnar från Sportgruppen.

- Det är naturligtvis inte optimalt att inte ha sett honom på is hos oss, men efter att ha pratat med tidigare lagkamrater, motståndare, hans före detta tränare samt motståndartränare så känner jag att vi har bra koll på honom ändå. Att de jag pratat med säger liknande saker som övriga kontaktade gör ju att man får en bra bild av spelaren, avslutar Emanuel Ragnar.

Kontraktet är skrivet på 1 år och en intervju med Bjurö kommer inom några veckor.

 

c5337cdd7c8dbf885eb923f75faf9844

Skribent: Sportgruppen

UIF Hockey Köp/Byt/Sälj på Facebook

 

 

 

 

 

 

Logo_SISU_2013_RGB

  

 

Följ @uifhockey
på Instagram

Postadress:
Ulricehamns IF - Ishockey
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info